Укр
Графік роботи:

Пн - Пт: 09:00–17:00

Каталог
0
Мій кошик

Чорний чай "Cold Brew"

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Cold Brew це інший підхід до приготування: чай не заварюється, а повільно настоюється. Довга екстракція в холодній воді дає свій результат: глибокий аромат, легкість та ідеально ніжний смак. 

Як готувати способом Cold Brew:

1. Засипте 5 – 7 г чаю у посуд для приготування (скляну пляшку, банку, чайник, френч прес).

2. Додайте 500 мл фільтрованої води температурою 20°С.

3. Залиште настоюватися на 6–24 годин у холодильнику. Якщо хочете прискорити заварювання - залишіть настоюватись на 6-12 годин при кімнатній температурі у затіненому місці, де немає прямих сонячних променів.

4. Якщо не використовували фільтр - процідіть і насолоджуйтесь смаком. За бажанням додайте лід, м’яту, фрукти чи скибку лимона — для ще більшої свіжості.

І хоча способом Cold Brew можна заварювати будь-який чай, найкраще він працює з білимизеленими та світлими напівферментованими чаямифруктовими і трав'яними сумішами, а також шен пу ерами та певними чорними плантаційними чаями

Корисні поради:

1. Не залишайте чай у контакті з іншими продуктами. Подекуди у холодильнику присутні інші аромати, тому використовуйте кришки, щоб чай не увібрав їх у себе. 

2. Використовуйте лід, якщо хочете спробувати більш цікавий варіант заварювання (т.зв. Ice Brew): візьміть чайник чи чашку, покладіть лід та зверху насипте чай. Потім чекаєте, поки лід тане за кімнатної температури. Коли лід повністю розтане, чай вважається завареним і його можна куштувати. Такий спосіб гарно розкриває зелені чаї, в котрих присутні трав'янисто-морські нотки. 

3. Експериментуйте з інгредієнтами. Якщо хочеться ще більше свіжості - можете додати м'ятулемонграс чи вербенуІмбир додасть пікантності та гостроти, ромашка допоможе заспокоїтись ввечері.

Перевагою холодного заварювання є те, що нас не відволікає висока температура. Можна відчути всі ефірні масла значно глибше та об'ємніше. При холодному заварюванні масла стають більш вираженими, проявляються квітково-фруктові нотки, чай стає більш солодким. Також при заварюванні Cold Brew у воду потрапляє більше кофеіну, тому напій більше бадьорить. 

Вгору