Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ягоди годжі, знані також як "ягоди щастя" або "ягоди безсмертя" - надзвичайно популярний в Азії супер-продукт.
Причина ажіотажу, що виник навколо цих, здавалося звичайних ягід – в унікальному наборі природних компонентів, які роблять годжі дійсно чудесними. Ці ягоди містять 21 мінерал (такі як залізо, цинк, йод) і 18 амінокислот (це більше, ніж у маточному пилку бджіл), вісім з яких організм людини не виробляє. В них містяться вітаміни В1, В2, B6 і Е. Вітаміна С в годжі у 500 разів більше ніж в апельсині, а заліза – в 15 разів більше, ніж у шпинаті. Вчені виявили в годжі 4 незамінних полісахарида (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4), котрі більш не присутні в жодному продукті харчування.
Корисні властивості:
Підвищений вміст вітаміну С підсилює захисні властивості організму, а бета-каротин сприяє поліпшенню зору. Вітаміни групи В: В1, В2, В6, В9 поліпшують обмін речовин і нормалізують роботу нервової системи. Вітамін Е, котрого у плодах більш ніж достатньо, сприяє омолодженню організма. Лінолева кислота спалює жир, що дозволяє використувати плоди для схуднення. А велика кількість заліза допомагає підвищити гемоглобін.
Як готувати:
1. Одна столова ложка на 250 мл води 95С.
2. Заварюйте 5-15 хв. в залежності від бажаного ступеню насиченості настою.
3. На Сході ягоди годжі широко використовуються в якості добавки до різних страв — пирогів, каш, коктейлів і навіть супів.