Укр
Каталог
0
Мій кошик

Синій чай "Анчан"

Артикул 9132
В наявності
120 грн
Вага
Замовити швидко
Характеристики
Вид трав'яний
Країна Китай
Опис

Анчан, також відомий як синій чай - це висушені бутони трав'янистої ліани Clitoria ternatea (англ. назва Butterfly pea - метеликовий горошок). Надзвичайно популярний в Азії, дає настій яскраво-синього кольору з солодкуватим смаком.

Корисні властивості:

1. Антидепресант. З давніх часів анчан використовувався в Азії як засіб для зняття стресу та тривожних станів.

2. Засіб для схуднення. Головний герой-борець з надлишковою вагою у складі синього чаю – це антиоксидант EGCG (эпігаллокатехін галлат), котрий посилює процес спалювання калорій, прискорюючи обмін речовин. 

3. Натуральний парацетамол. Якщо у вас піднялась температура, але ви не хочете користуватись фармакологічними препаратами, спробуйте заварити анчан. Результати наукового дослідження, проведеного в Індії в 2004 році показали, що синій чай володіє жарознижуючими властивостями і володіє ефектом, схожим на той, що справляє парацетамол.

4. Користь для очей. З-поміж багатьох інших корисних антиоксидантів квіти кліторії містять в тому числі й проантоцианідин, котрий відповідає за збільшення притоку крові до капілярів очей. Це робить синій чай ефективним у лікуванні пошкоджень сітківки, глаукоми чи помутніння зору.

5. Допомога для діабетиків. В 2015 году вчені з'ясували, що анчан є ефективним для людей, хворих на діабет: було доведено, що вживання навіть одної чашки відвару кліторії між прийомами іжі регулює рівень цукру і знижує рівень глюкози у крові. Синій чай перешкоджає надлишковому поглинанню глюкози з іжі та відповідно допомагає контролювати рівень цукру у крові.

6. Користь для серця. Дослідження показали, що синій чай є ефективним у зниженні високого рівню холестерина - основного фактора ризику серцево-судинних захворювань. Він захищає від хвороб серця, запобігаючи гіперліпідемії (аномально високій концентрації ліпідів або жирів у крові).

7. Омолоджуючий ефект. Наша шкіра проявляє ознаки старіння внаслідок пошкоджуючого білок процесу, що називається глікірування. Анчан володіє антиглікіруючими властивостями, що дозволяє довше зберігати шкіру молодою. Крім того, флавоноїди (в тому числі кверцетин), що містяться у синьому чаї, підвищують рівень колагену, зміцнюючи клітини волосся та шкіри і підтримуючи  гідратацію в клітинах епідермісу.

Як ви вже змогли зрозуміти, анчан містить величезну кількість антиоксидантів, кожний з яких справляє свій позитивний вплив на наш організм. Це єдиний тізан (рослинний напій), рівень антиоксидантів якого співставний з рівнем зеленого чаю. При цьому синій чай не містить кофеїну.

Як готувати:

1. Одна-дві чайні ложки на 250 мл води 85-90С.

2. Заварюйте 3-10 хв. в залежності від бажаного ступеню насиченості настою. Анчан витримує 2-3 заварки.

3. У Таїланді його пьють не тільки гарячим, але й холодним, часто додають лайм (тоді колір зміниться з яскраво-синього на пурпуровий), імбир, м'яту, корицю, лемонграс. Експериментуйте!

Кур'єром по Києву — 50 грн. (наступного дня після замовлення).

«Новою поштою» по Україні — згідно тарифів «НП» (1-2 дні). 

При замовленні від 750 грн. доставка безкоштовна!

 

- Готівкою при отриманні

- Післяплата при відправці "Новою поштою" (для замовлень від 750 грн.)

Банківською картою

Гарантія від виробника від 18 до 36 місяців.

Вгору