Кількість
|
Вартість
|
||
|
Етнічний південноафриканський напій. Технічно ройбуш - це подрібнене листя червоного куща-чагарника (Aspalathus linearis), яке збирають, подрібнюють і ферментують. Не містить кофеїну. Є прекрасним антиалергеном та антидепресантом. При заварюванні дає настій насиченого червоного кольору з солодкуватим смаком і трав'янистим ароматом.
Корисні властивості:
1. Містить тетрациклін (природній антисептик), вітаміни А, В, С, D, Е, розсип мікроелементів (фтор, залізо, натрій, калій, магній, цинк), глюкозу, фруктозу, ароматичні масла.
2. Не містить кофеїн і щавелеву кислоту. Тому підходить тим, кому кофеїн протипоказаний, а також людям зі схильністю до утворення каміння в нирках.
3. Делікатно допомагає вивести рідину з організму, прибрати набряки та покращити настрій.
4. Одна чашка напою містить всього 2 кКал, ідеальний вибір для людей, що опікуються власною вагою.
5. Підтримує кісткову тканину, а через високий вміст кальція та калія особливо корисний при регулярних фізичних навантаженнях.
6. За рахунок антиоксидантів у своєму складі може знижувати ризик захворювання на рак.
7. Регулярне вживання ройбушу корисне для серця: дослідження показують вплив ройбуша на зниження артеріального тиску (через пригнічення ангіотензинперетворюючого ферменту) та зменшення рівня поганого холестерину.
8. Може бути корисний людям з діабетом за рахунок поліфенолів та антиоксиданта аспалатіна: досліди на тваринах показали ефект балансування рівня цукру.
Як готувати:
1. Приблизно 1 чайна ложка на чашку (150-250 мл), заливаємо гарячою водою 95С і заварюємо 5-10 хв.
2. За бажанням можна повторити заварку, збільшивши час настоювання.