Кількість
|
Вартість
|
||
|
Етнічний південноамериканський напій, що складається з подрібненого та висушеного листя парагвайського падуба. Зелений мате містить понад 200 корисних компонентів, серед яких алкалоїди (матеїн), мікроелементи (мідь, магній, натрій, калій, залізо, марганець, сірка), дубильні речовини, органічні кислоти (смоляна, нікотинова, ізомасляна), вітаміни (A, C, E, B, P), амінокислоти тощо.
Корисні властивості:
1. Нормалізує обмін речовин і зменшує почуття голоду.
2. Використовується як сечогінний засіб, сприяє активному схудненню.
3. Справляє антигістамінний вплив, зменшує вірогідність виникнення алергічних реакцій.
4. Концентрує увагу, пришвидчує мозкову активність.
5. Укріплює стінки судин (рутин) та посилює імунітет (вітамін С).
Як готувати:
1. Заповніть калабас (традиційна гарбузова ємність) приблизно на 2/3 об'єма.
2. Нахиліть калабас і вставте бомбілью (традиційна металева трубочка).
3. Налийте трохи гарячої води (60-80С), почекайте поки нижні шари мате вберуть рідину та ущільняться біля бомбільї, потім долийте води до верхнього рівня листя.
4. Пийте одразу, процедуру пролива можно повторити 10-15 разів.